maanantai 26. toukokuuta 2014

Mitä tarjota yllätysvieraille?Huomenta ihanat,

Toivottavasti viikonloppunne sujui mukavissa merkeissä? Oma viikonloppu oli oikein tapahtumarikas. Lauantaina vietettiin tutun häitä ja sunnuntaina sain ystävän yllätysvierailuille.

Siinä se pieni paniikki syntyi kun sain sunnuntai illalla soiton, että "Oletko kotona, tulisin 30 minuutin päästä kylään." Onneksi asunto on "suhteellisen" siisti aina ja muutama tavara siellä sun täällä tekee kodista vain kotoisan näköisen. Suureksi ongelmaksi tuli tarjoiltavan keksiminen. 

Olen huomannut, että mitä yksinkertaisempana pidän tarjoilut, sitä enemmän vieraat pitävät. Ystävälle tarjoiltavat syntyivät pienistä naposteltavista osasista. Pilkoin mangon, leikkasin juustot ja laitoin kauniisiin astioihin. Ystävä oli hyvinkin ilahtunut. 

Sain ystävältäni kuulla vielä ihastuneita huokauksia "Miten sinulla on aina niin siistiä ja nättiä". Ei siinä auta muu kun nyökkäillä. Jätin tietenkin kertomatta 10 minuutin paniikkisiivouksesta ja vaatteista, jotka ovat kiireessä heitetty kaappeihin pois silmien edestä.

Mitä te yleensä tarjoatte vieraille? Ideoita ja reseptejä otetaan mielellään vastaan?

5 kommenttia:

 1. yleensä tarjoon kavereille lähinnä suklaata, keksejä ja muita herkkuja mitä kaapista löytyilee (ettei tuu syötyä kaikki yksin) ja tarjoon lenkkiseuraa seuraavan kerran kun nään kyseisen kaverin :-D toimii.

  VastaaPoista
 2. Yllätysvieraat on vähän mun painajainen... Ei siksi etteikö olisi kiva ystäviä nähdä vaan koska kahden koiran taloudessa vallitsee harvoin vierastason siisteys 24/7. Toisaalta iän karttuessa olen oppinut ottamaan rennommin tämän suhteen. Kuitenkin siivoan kahdesti viikossa ihan kunnolla ja tykkään pitää tavarat järjestyksessä eli perusiisteystaso on ihan hyvä. Lisäksi kaikki ystäväni tietävät minkä riskin ottavat yllätysvierailun tehdessään koirankarvojen suhteen... ;)

  Tarjottavasi näyttävät houkuttelevilta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa itsekän suhtautua kovin positiivisesti yllätysvieraisiin. Yleensä kaverit antavat hieman enemmän aikaa kuin 30 minuuttia, mutta tämä oli poikkeustapaus. :)

   Poista
 3. Kahvia, teetä, mehua / esim. keksejä ja voileipiä, mistä nuo ihanat pienet lasikulhot on, olen tuollaisia metsästänyt ja kurkkinut Stockan verkkokauppakin mutta en ole löytänyt :) Kiva blogi sulla, löysin Irininan vinkistä tänne :)

  VastaaPoista