perjantai 10. huhtikuuta 2015

Viha-rakkaussuhde shoppailuun

IMG_0993


Olen käynyt vaatekaappiani taas kerran läpi ja päättänyt tehdä muutosta siihen. Tätä ette varmaan tienneet minusta, mutta olen todella laiska shoppailemaan. Olen jo muutaman vuoden pitänyt 30 vaatteen vaatekaappia. Tarkoittaen, että minulla on ollut yhteensä vain 30 vaatetta. 

Tänään vuonna olen tehnyt poikkeuksen ja ylittänyt maagiset 30 vaatetta. Aikaisemmin olen tehnyt siten, että jokaista ostettua vaatetta kohden olen luopunut jostakin toisesta vaatteesta. Näin kaappi on pysynyt järjestyksessä ja jokaiselle päivälle on löytynyt jotakin päälle pantavaa. Nyt olen miettinyt, että luopuisin tästä periaatteesta kokonaan. Elän nyt sellaista elämänvaihetta, että tulee enemmän käytyä ulkona ja matkusteltua ja 30 vaatetta ei valitettavasti meinaa riittää. Kaappiin onki kertynyt muutama ylimääräinen vaatekappale, mutta olen jatkuvasti pulassa kun on lähdettävä jonnekin vähän hienompaan paikkaa. Juhlavia mekkoja ja hameita en omista. 

Shoppailu onkin asia mitä olen joutunut viime aikoina opettelemaan. Nuorempana jaksoin enemmän juosta kaupoissa, mutta nykyään ajatuskin vaatteiden ostelusta saa kämmenet hikoilemaan. Saan välähdyksiä alennusmyyntien ruuhkista, ahtaista sovituskopeista ja kiireisistä myyjistä.

Voiko tällä iällä oppia vielä rakastamaan tätä harrastusta?

Minkälainen suhde teillä on shoppailuun?

4 kommenttia:

 1. Mulla on ollut varmaan joku tarve shoppailla 'tylsyyteen'. Nyt onneksi tämä on muuttunut, joten ei ole ollut tarvetta. Toki jos jotain tarvitsee ostan, mutta enää en osta vain ostamisen ilosta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tylsyys taitaa olla se yleisin shoppailun syy. En usko, että kukaan oikeasti tarvitsee loputonta määrää tavaraa kaappiinsa. Kiva kuulla että olet saanut sen kuriin. :)

   Poista
 2. Mulla on kanssa viha-rakkaussuhde shoppailuun. Shoppailen huvin vuoksi, ja senkin vuoksi, että on blogissa jotain esiteltävää, mutta usein huomaan, että kappas, en tätä olekaan ikinä käyttänyt. Nyt odottelen kesää, ja mietin, että mitä sitä seuraavaksi ostaisi, vaikka mulla onkin kaappi täynnä kesävaatteita... :D

  Huomasin, että multa ei paljoa löydy sellaisia "siistejä, esim työhaastatteluun" sopivia vaatteita. Eikä mitään juhlamekkoja. Valmistujaisiin ostin joskus jonkun mekon, mutta en sitä ole sen jälkeen käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlamekkoja minäkin yritän metsästää. Työvaatteita ottaisin mielelläni myös lisää. Onnea etsintää. :)

   Poista