maanantai 24. helmikuuta 2014

DIY: Viinipullosta vesipullo


Tein pientä inventaariota keittiössäni ja löysin muutaman tyhjän viinipullon. Pullot ovat tällä hetkellä toimineet milloin kynttilänjalkoina ja milloin kirjojen pidikkeinä. Olin jo heittämässä pullot pois, kunnes sain idea tehdä yhdestä pullosta itselleni käytännöllinen vesikannu. Olen etsinyt mukavan näköistä vesikannua jo tovin ja itse tekemällä saisin juuri sellaisen mitä haluan.

Tässä helppo ohje vesikannun tekoon.


Pullon etiketin saa parhaiten pois liuottamalla pulloa kuumassa vedessä mahdollisimman pitkään. (Liuotin pulloa vedessä ikuisuuden! Oikeasti vain 30 minuuttia, mutta se tuntui ikuisuudelta) Liuottamisen jälkeen, harjaa etiketti pois pullosta. Varmista, että pullo on täysin puhdas ja tasainen.Tee hahmotelma tekstistä kirjoittamalla tekstin ensin valkoisella liidulla pulloon. Voit myös jättää pullo ilman tekstiä jos haluat.Laita viivoja pitkin eri keeperiä. Pienet virheet voit korjata vanupuikoilla tai talouspaperilla. Voit joko jättää liiman kuivumaan yön yli, tai nopeuttaa kuivumista hiustenkuivaajalla. Kuivumisen jälkeen voit vielä varovasti painella sormilla liima kiinni pulloon.
Jos haluat lopputuloksesta hieman "kiiltävän", osta korkeakiiltoinen spraymaali. Tämän pullon nappasin K –raudasta hintaan 6 €. Ruiskuta ohut kerros kerrallaan. Jos ruiskutat liikaa, maali alkaa valumaan pitkin pulloa ja lopputulos ei ole niin tasainen.


Itse ruiskutin noin viisi kerrosta.

Pullo saa viimeisen silauksen kauniista korkista. Tämä timanttinen pullostopperi löytyi Tigersistä kolmella eurolla.


Voila!! Lopputulos.

Jos jokin kohta jäi epäselväksi,  älä epäröi kysyä. 

8 kommenttia:

 1. Vau, ihan mieletön idea ja toteutus! Tämä on pakko tallentaa kirjanmerkkeihin kokeilua odottamaan :)

  VastaaPoista
 2. Hieno pullo tuli! Kivalta vaikuttaa muuten blogisi, raikkaalta ja mielenkiintoiselta. Tervetuloa blogimaailmaan ja onnea tuosta Kuukauden blogi -tunnustuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar! Lämpimästi tervetuloa blogiini ja oikein mukavaa loppuviikkoa :).

   Poista