maanantai 4. toukokuuta 2015

Leveät jalkalistat kotiinHei, 

Pahoittelen pitkää poissaoloani. Arkiset kiireet ovat pitäneet minut pois blogista. Valitettavasti kiire jatkuu vielä tovin. Säännöllistä 3-4 postausta viikossa -vauhtia en valitettavasti tällä hetkellä pysty pitämään. Yritän ainakin kerran kaksi viikossa tulla kertomaan kuulumiset. 

Asunnossamme tapahtuu kaikenlaista uutta. Asunnossa on vielä muutama remonttikohde, joiden kimppuun pyrimme tarttumaan tämän toukokuun ja kesän aikana. Muuten remonttien osalta asunto on kohta jo valmis. 

Ensimmäiseksi hoidamme listat kuntoon. Kävimme viikonloppuna läpi erilaisia jalkalistoja. Valikoima on aivan uskomaton ja tyylejä satoja. Päädyimme leveisiin listoihin, jotka mielestäni sopivat talon ilmeeseen erittäin hyvin. Koska asunto on vanha, halusimme kunnioittaa talon historiaa valitsemalla sellaiset listat, jotka ovat asunnon tyylille ominaisia. Suuresta valikoimasta saimme poimittua kolme suosikkia. 

Kaikki kuvassa näkyvät listat ovat talo.fi:stä. Ensimmäinen lista on mielestäni aivan ihana, eleganssi, yksinkertainen ja edullinen. Toinen lista on edellistään leveämpi ja peittää taakseen kaikki johdot, putket ja muut. Hinta on vain melko karmaiseva. Kolmas on mielestäni kaikista mielenkiintoisin. Koristelut ovat ehkä yliampuvia, mutta juuri sitä dramaattisuutta kaipaankin kotiin. Hintakin siedettävä.

Näistä kolmesta käymme tällä hetkellä neuvotteluja.

Ja tosiaankin. Voitimme Bukowski Marketista 40 -luvun Alvar Aallon nr. 401 nojatuoli. Tuoli on verhoilua vaille valmis. Siitä lisää myöhemmin.

3 kommenttia:

 1. Onpas tutun näköisiä listoja. Kaikki olivat myös meinaan itsellä vaihtoehtoina, kun valitsin pari vuotta sitten listoja kotiini :) Päädyin itse tuohon 2. johtouran takia. Eri valmistajilla on hyvin samanlaisia listoja eli kannattaa tsekata läpi listatalojen esitteet. Suosittelen myös lämpimästi Helsingin muutamaa kivijalkarautakauppaa, niistä saa näitä listoja myös kappaleittain, suurimmista ketjuliikkeistä ei saa kuin paketeittain eli hukkaa saattaa tulla paljonkin. -Johkis-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti vinkeistä. Kävin tosiaan listatalon esitteet läpi ja päättäminen muuttui entistä vaikeammaksi. Pitäisi päästä ihan paikanpäällä hypistelemässä noita listoja. Jos satut vielä huomaamaan tämän kommentin, niin osaatko kertoa mistä noita kannattaa käydä katsomassa? Remonntimiehen pitäisi lähipäivinä tulla vilkaisemaan ja mittaamaan asuntoa. Hän osaa varmaan myös jotain kertoa. :)

   Kiitos vielä kerran hyvistä vinkeistä. ;)

   Poista
 2. Punavuoren raudassa ja Alppi-raudassa ainakin kannattaa käydä. Oikeastaan kaikki kivijaloissa toimivat rautakaupat, ainakin Töölössä, Hakaniemessä ja Kampissa on edelleen olemassa ekaksi mainittujen lisäksi, palvelevat parhaiten kantakaupungin vanhojen talojen remppaajia. Tietävät vanhohen asuntojen tyylit ja materiaalit huomattavasti paremmin kuin hehtaarihallit motarin varsilla ja hinnatkin on ok. Huomasin tämän itse ihan käytännössä kun uusittiin kaikki pinnat vuoden 1928 asunnostani pari vuotta sitten. -Johkis-

  VastaaPoista