tiistai 12. toukokuuta 2015

Elämäni aakkoset

Hei ihanat,

Täällä yksi puolikuntoinen. Olin viime viikon sairaslomalla puoli viikkoa ja nyt olo jo parempi. Ajattelin tehdä tänään hieman erilaisen blogipostauksen.

Olen pitänyt yksityiselämääni visusti omana tietona ja pyrkinyt pitämään blogini tiukasti sisustuksessa. Tiedän, että tällainen päätös saa aikaiseksi sen, että blogi tuntuu hieman kylmältä ja persoonattomalta.

Tänään luvassa pieni tutustumisleikki. Tässä on siis Elämäni aakkoset.


IMG_1000

Asunto 46 blogin aloitin noin puolitoista vuotta sitten. Olin juuri muuttanut Helsinkiin ja kaipasin sisältöä arkeen. Päätin aloittaa uudestaan bloggaamisen ja tällä kertaa sisustuspainotteisen blogin. Nimi Asunto 46 tulee tosiaan ensimmäisen asuntoni numerosta. Asuin asunnossa 46.

Bloggaaminen on aina ollut läsnä elämässäni: Minulla on ollut Asunto 46 lisäksi kaksi muuta blogia. Yhdessä blogissa kirjoitin muodista ja kauneudesta. Se ei tuntunut omalta jutulta. Lopetin sen hyvin lyhyeen.

Celin mini luggage, laukku josta olen haaveillut hyvin pitkään.

Diva.. True diva command attention without demanding it. Liiallinen itsensä korostaminen on mielestäni tyylitöntä.

Elämä on ihanaa. Olen kokenut elämäni aikana suuria suruja, jotka ovat opettaneet arvostamaan jokaista minuuttia.

IMG_1001

Filosofia oli yksi lempi aineistani Lukiossa. Luin sitä vielä yliopistossa muutamia kursseja. Pohdin kovasti elämää, maailmankaikkeutta ja minun (ihmisten) roolia siinä. Nuorempana kärsin unettomuudesta, koska mieli ei meinannut hiljentyä. Saatoin pohtia tuntikausia esimerkiksi kärpäsen olemassaolon merkitystä. Lempiaiheitani olivat avaruus, maapallon ulkopuolinen elämä ja uskonnot.

Globaali maailma. Uskon kansainvälisyyteen ja globaaliin maailmaan. Ehkä elän sitten kuplassa, mutta ainakin minun elämää se on rikastuttanut.

Hermes Birgin, toinen laukku, josta haaveilen.

Ivy, Kissani on minulle kovin rakas. Rakastan eläimiä muutenkin kovasti ja haaveilen jatkuvasti koiran hankkimisesta.

J: Avopuolison nimi alkaa J:llä. Hän on todella huomaavainen, lempeä ja ihana mies. Olen onnellisempi ja parempi ihminen hänen seurassa.


IMG_1003

Kongo, olen alunperin Kongosta. Suomeen muutin ollessani kuusi vuotias. En tunne olevani yhtään sen enempää tai vähempää kongolainen tai suomalainen. En määrittele itseäni minkään maan mukaan. Olen onnistunut poimimaan kongolaisesta ja suomalaisesta kulttuurista ne parhaat puolet. Olen itseni mielestä maailmankansalainen ja en minkään maan kansalainen.

Lukeminen! Olen fantasia ja scifi kirjallisuuden suuri kuluttaja. Luen mielelläni yhteiskunnallisia ja poliittisia scifi ja fantasiakirjoja. Varsinkin niitä, joissa kirjailija on onnistunut rakentamaan kokonaisen maailman erilaisineen valtioineen ja yhteiskuntaluokkineen. Pidän myös paljon sarjakuvista. Varsinkin X-Menistä. Minua ei kiehdo X-Menissä niinkään hahmojen voimat, vaan yhteiskunnan jakautuneisuus. Mutantit vs "tavalliset ihmiset"... Kiehtovaa.

Minäkuva. Minulla kesti hyvin kauan hyväksyä itseni sellaisena kun olen ja keräsin monta vuotta rohkeutta muuttaa niitä asioita, jotka ovat muutettavissa. Olin koulukiusattu monta vuotta ja sen seurauksena minäkuvan rakentamiseen meni normaalia pidempää. Nyt näin kolkyt lähestyessä koen olevani sinut itseni kanssa.

Nauru pidentää ikää. Joskus hihittelen myös yksin ollessani. Minulla on kuulemma hieman outo huumorintaju, kuiva, musta ja hieman sairas.

Onnellisuus, Onnellisuus on mielestäni hetkellistä. Tärkeintä minulle on yleinen tyytyväisyys omaan elämään. Se pitää sisällään onnistumisia ja epäonnistumisia. Välillä asiat menevät erittäin hyvin ja välillä eivät niin kivasti. Keskiarvoa laskiessa olen mielestäni kuitenkin kokenut enemmän onnellisia päiviä kuin onnettomia.

IMG_1004

Poliitikkoa minusta tuskin koskaan tulee, mutta yhteiskunnalliset ja poliittiset asiat ovat aina kiinnostaneet minua. Kiinnostus yhteiskunnallisiin asioihin on opintojen jälkeen muuttunut myös uraksi.

Quiet, silence, hiljaisuus. Olen introvertti. Viihdyn parhaiten yksin hiljaisessa huoneessa. Liiallinen melu saa minut hermostuneeksi ja äkäiseksi. Kuuntelen musiikkia hyvin harvoin, tv- on myös harvoin auki. Saatan viettää kokonaisia päiviä täydessä hiljaisuudessa.

Rakkaus, kyyninen nainen meni ja rakastui. Sellaista sattuu.

Sisustaminen, Sisustamiseen hurahdin vuonna 2012 muutettuani yksin asumaan edellisen suhteen päättymisen jälkeen.

Työ, Olen työnarkomaani enkä häpeä sitä yhtään. Päivätyöni lisäksi minulla on noin miljoona eri projektia meneillään, kaikki yhtä tärkeitä. Tämän vuoksi minulle on todella tärkeätä, että kaikki mitä teen on mielekästä ja kiinnostavaa tekemistä. Saan työstäni suurta nautintoa ja odottelen mielenkiinnolla minkälaiseksi työelämäni vielä muokkautuu. Ehkä vaihdan alaa, ehkä kokeilen yrittämistä... to be continued

IMG_1005

Urheilu, nuorempana harrastin vakavammin urheilua. Nykyään liikun lähinnä omaksi ilokseni. Salilla pyrin käymään noin kolme kertaa viikossa.

Valokuvaus on suurin harrastukseni. Olen erittäin surkea kirjoittamaan (olette varmaan sen huomanneet). Kuvien avulla saan sanottavani paremmin perille.

Working with your hand. Käsillä tekeminen on todella rentouttavaa. Nuorempana ompelin vaatteita, korjasin radioita, remppasin huonekaluja... Kaiken mitä sain käsiini, rikoin ja kokosin uudestaan.

Yrittäjyydestä olen haaveillut niin kauan kun jaksan muistaa. Odottelen vieläkin sitä yhtä ideaa mitä lähteä toteuttamaan. Tarvitsen vain pienen tyssäyksen niin uskallan yrittää.

Z, siskoni nimi alkaa Z kirjaimella. Minulla on kaksi siskoa ja yksi veli. Perheeni on todella rakas minulle.

Åbo, Turku on kaunis kaupunki. Kävin siellä juuri tänään.

Äkkilähtö, matkustelu on harrastuksista parhain. Ihaninta on se, että löysin miehen, joka rakastaa matkustelua vielä enemmän kuin minä. En uskonut sen olevan mahdollista.

Ööööö, ei lisättävää.

4 kommenttia:

  1. Onpa kiva julkaisu, pieni raotus kirjoittajan blogin ulkopuoliseen elämään! Koen samaistuvani useampaan kohtaan, näin yhteiskuntatieteitä opiskelleena sekä Turkua tänäänkin kaivanneena. Muutto takaisin on kuitenkin jo kesän lopulla, kun tämänhetkinen ulkosuomalaisuus loppuu.
    Erittäin hyvä puhe myös diivamaisuudesta, en voisi olla enempää samaa mieltä!
    Hyvää kevään jatkoa ;)

    VastaaPoista
  2. Oli mukava lukea näitä juttuja sinusta. :)

    VastaaPoista