maanantai 6. tammikuuta 2014

Säästösuunnitelma vuodelle 2014Nyt on aika tarkastella tätä vuotta ja alkaa hieman suunnittelemaan vuoden säästöurakkaa. Olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman realistinen ja rehellinen itselleni. Säästösuunitelmaa visualisoimassa senaatintorilta otetut uudenvuoden kuvat.

Vuoden 2014 tavoitteena on säästää yhteensä noin 50% käsirahasta.
Rahana tämä tarkoittaa noin 7000-10 000 euron säästöä. Tiedän, että summa näyttää pelottavan isolta, mutta yrittäkää pysyä perässä. Tällä hetkellä minulla on jo melkein puolet tuosta rahasta. Vuoden aikana minun tarvitsee säästää siis noin vajaa 4000- 7000 €. Summa alkaa kuulostamaan jo realistisemmalta.
Mistä rahat tulevat:
· Palkkatulot
· Työhön liittyvät bonukset, matkalisät, lomalisät jne.
· Sivutyöt
· Ylimääräisten tavaroiden myynti
· Kahden kuukauden vuokratauko (putkiremontti)

Tuloista ja menoistani vielä sen verran, että elän aika maltillisesti. En polta tupakkaa, en harrasta ryyppäämistä, en ostele suuria määriä vaatteita tai muuta rekvisiittaa ja ole hyvin paljon ”tee se itse” ihminen. (Tästä tulossa todisteita myös blogiin).

Suurin huolenaiheeni on nautinnontavoittelu elämässäni. :D Tämä pitää sisällään ravintoloita, brunsseja, punaviinilasillisia, teattereita, leffoja ja muuta *pikkurillipystyssä ja ranskalaisittain äännetty* ”korkeakulttuuria”. Opintojen päädyttyä nautiskelu karkasi todella teolla käsistä. Tähän on tultava muutos.

Tavoitteena on tehdä enemmän ruokaa itse, katsoa leffat kotona, jättää teatterit väliin ja kahvilan menemisen sijaa kutsua ystävät kylään nauttimaan pussiteetä. Eli palata takaisin opiskeluaikaiseen budjettiini.

Tavoitteena on edelleen 40 neliöinen yksiö/kaksio. Jos ei kantakaupungista, niin hyvien kulkuyhteyksien päässä kuitenkin. En kaipaa rivaripätkiä, omakotitaloa isolla pihalla tai muuta suurta, haluan vain oman pienen kodin. :)

Asunnon etsinnän aloitan kun saan 15 000 euroa kasaan. Jatkan säästämistä tämänkin jälkeen, mutta alan hieman jo katselemaan tarjontaa.

t: Lilja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti