keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Pienellä rahalla joulu

Olen tämän joulun yrittänyt kovasti tarkkailla kulutustani. vaikka en pidä itseäni jouluihmisenä, tuhlaan suuria summia joka joulu lahjoihin. Olenkin tämän joulun kehittänyt muutaman hyvän strategia, joilla saan mukavan joulun menemättä konkurssiin.

Yksi suurimmista strategioistani on ollut lahjojen etukäteen suunnittelu. Inhoan jouluruuhkia yli kaiken. Alennukset alkavat juuri sopivasti, joka tarkoittaa pitkiä jonoja kassoilla. Surffailen etukäteen netissä ja mietin tarkkaan mitä kukakin haluaa. Menen kauppaan, nappaan tavaran ja lähden. Näin vältyn stressiltä ja turhilta ostoksilta.

Olen myös ollut suuri joulujuhlien ulkoistaja. Tarkoitan tällä sitä, että kieltäydyn kaikista emännöintiehdotuksista. Annan jonkun toisen toimia jouluemäntänä ja saan itse olla vieras. Olen huomannut näiden taktiikoiden säästävän minulta huimia summia.

Yritän myös ajatella joulua toisella tavalla. Joulu on perhejuhla. Tiedän, että voin aina mennä kotiini ilman lahjaa ja kukaan ei katso minua kieroon. Yritän olla myös rehellinen ja kertoa omista säästösuunnitelmistani ja tavoitteistani. Näin kukaan ei odota minulta lahjaksi mitään suurta.

t: Lilja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti